Barkaleitet før og nå

Barkaleitet borettslag ble stiftet i 1975 og de fem blokkene stod ferdig i 1978. I perioden 2004 til 2010 gjennomgikk borettslaget en stor rehabilitering. Blokkene fikk ny fasede og en ekstra etasje samt at det ble tilrettelagt med heis i alle oppganger. 

Barkaleitet ligger i en blindvei sørøstover fra Rollandslia. Navnet henspiller på at det ble barket tømmer her i gamle dager. Fra Barkaleitet har man gangavstand til skoler i ulike alderstrinn, bussterminal, Åsane Senter, og andre servicetilbud. Rollandsparken ligger 2 min unna, og like bak blokkene har vi Rollandstølen - porten til et nydelig rekreasjonsområde.

 

Kart over området

 

Historiske nærområder

Foruten stier til nærliggende fjellområder (Nukane, Storsåta, Varegga, byfjellene), er vi selvsagt mest stolte av at "Den Trondhjemske Postvei" går gjennom vårt område. Du kan lese mer om den i Wikipedia

  

Barkaleitet 1975

Bildet under er tatt i 1975 - da det fortsatt var "utmark" i området. Det brune huset er det samme som ligger ved siden av blokk-E. Som vi ser, er det fortsatt ikke kommet "ny" bebyggelse oppover langs Rollandstølen.

  

Barkaleitet 2004

Dette bildet er tatt før rehabiliteringen startet og viser blokk-E. 

 

Barkaleitet 2016

Dette bildet er tatt sommeren 2016 og viser fasade og grøntarealer etter rehabilitering. Bildet viser blokk B, C og E. 

 

Du finner flere bilder i vårt Fotogralleri

 

VAKTMESTER

 

Tlf  901 97 457

Om det ikke haster foretrekkes kontakt via SMS eller mail

KONTAKT STYRET

Her kan du kontakte styret eller sende inn saker

VED BRANN


1. REDDE

2. VARSLE (ring 110)

3. SLOKKE


Se Branninstruks