slideshow-04.jpg
slideshow-06.jpg
slideshow-01.jpg
slideshow-02.jpg
slideshow-03.jpg
slideshow-07.jpg
slideshow-05.jpg
previous arrow
next arrow

Barkaleitet Borettslag ble etablert i 1977, mer enn en mannsalder siden, og i 2010 ble en omfattende rehabilitering fullført. En ting som ikke ble oppdatert den gangen, var avløpsrørene. 

Avløpsrør - status - hva vi må gjøre

Vi har engasjert VITEK som har hatt en inspeksjon på noen av avløpsrørene med kamera.

Resultatet ble positivt, og slik det ser ut kan avløpsrørene vare i ennå mange år. Vi krysser fingrene. MEN, ikke alt var rosenrødt. I rørene som går fra vasken på kjøkkenet til avløpsrørene  ble det som ventet funnet mye fett, og følgelig trange rør. Dette kan vi alle gjøre noe med, og det koster nesten ikke penger.

Oppskriften fra VITEK er som følger:

- Kok opp en stor panne, ca 10 liter med vann, og sett proppen i vasken på kjøkkenet.

- Tøm alt vannet i vasken på kjøkkenet, dra opp proppen og la alt renne ut. Ved å gjøre dette "varmer" vi opp fettet litt.

- Kok opp en ny panne med vann, og gjenta prosedyren. Men, denne gangen tilsetter du en stor porsjon Zalo (ikke grønnsåpe, men Zalo, ikke noe annet), og rør forsiktig om, før du tømmer vannet i vasken og drar proppen.

Nå skal fettet i rørene smelte og løsne, og du vil nok merke at det renner fortere fra vasken etter en slik operasjon. Vi ber om at du gjør dette nå, og så en gang før jul og så en gang til like etter nyttår. Vi skal leie inn VITEK, eller tilsvarende, for å høytrykkspyle rørene ut mot de kommunale rørene, og da er det greit å få med mest mulig fett. Og, ikke minst, ta denne operasjonen 1-2 ganger pr år. fremover.

Ikke glem å gjøre rent i sluket på badet heller. Ta opp risten og tøm for hår og annet rusk. Husk at dette må gjøres flere ganger pr år. Da unngår du at disse rørene blir tette og skaper problemer både for deg og naboene. Det er ikke mer enn noen måneder siden vi hadde et slikt tilfelle.

Vi takker for at dere er med å hjelpe.

Bossuget

Vi har en ren og ryddig håndtering av bosset i vårt borettslag. Men vi må påpeke at det den siste tiden har vært mye krøll som har kostet mange tusen kroner. Vi har flere ganger måttet få hit folk fra BIR for å plukke ut plastnett fulle av flasker, gulvtepper som er forsøkt stappet ned, men bare klart det delvis, og dermed hindret alle for å kaste boss. Og store mengder papp/kartong som har tilstoppet nedkastet. 

I tillegg ser det ut for at "alle" skal kaste hele pizzaesker i bossuget. Dette er en utrolig dårlig måte å kvitte seg med papp/kartong på. Esker må klippes/rives i små biter skal dette fungere. Ellers finnes det containere for papp/kartong, flasker og klær ved ARKen. Flasker også ved Kiwi. Hvis dette er for vanskelig, ta det med til bossanlegget på Salhusveien. Hvis vi klarer å oppspore hvem som kaster slikt i bossuget vil regningen fra BIR bli videresendt til vedkommende.

Tyveri fra garasjen

Det har de siste dagene vært registrert tyveri av bildekk fra garasjene. Vi anbefaler at dekk og andre gjenstander oppbevares i private boder, ikke løst i garasjen. Dersom de må ligge i garasjen, sørg for at de er låst med en kjetting eller tilsvarende. Da blir det i alle fall litt vanskeligere å ta med seg.

Forøvrig skal vi spyle alle garasjer i midten av neste måned, og da må det være ryddet slik at vi kommer til. Beskjed om dette kommer fra vaktmester senere.

 

Mvh 

Styret 

VAKTMESTER

Illustration of a happy plumber, mechanic or handyman in work clothes holding a spanner and giving thumbs up 

Tlf  901 97 457

Om det ikke haster foretrekkes kontakt via SMS eller mail

KONTAKT STYRET

Her kan du kontakte styret eller sende inn saker

VED BRANN


1. REDDE

2. VARSLE (ring 110)

3. SLOKKE

Se Branninstruks


Del denne siden:

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn

Barkaleitet borettslag

Kontakt

Styreleder: styreleder@barkaleitet.no 

Organisasjon

Organisasjonsnr. 953882906


Innhold © Barkaleitet borettslag. Webdesign © 2023 av Web Norge